sbo de Catamaran
7824 TK Emmen
 T. 0591 613 899

Ateliers

De atelier-uren zijn uren waarin diverse vakken worden aangeboden in diverse ruimtes van de school. De leerlingen kiezen 's morgen met de leerkracht voor een atelier naar keuze. Hierbij wordt gezorgd dat alle leerlingen een eerlijke kans krijgen om hun favoriet te kiezen.  Ook in de ateliers is er aandacht voor taal, rekenen en lezen (geletterdheid en gecijferdheid).

De keuzeateliers die we momenteel hebben zijn:

Cluster A  Cluster B
Atelier Expressie Atelier Expressie
Atelier Natuur & Techniek Atelier Natuur & Techniek
Atelier Mijn Wereld Atelier De Wereld
Atelier Muziek Atelier Muziek
 Atelier Bewegen Atelier Voeding
  Atelier Bewegen

"Voor de kleuters geldt overigens dat we op een andere manier wer­ken. Zij hebben op hun leeftijd juist meer baat bij een vaste juf, een vertrouwd lokaal en bekende spulletjes om zich heen. Dat bieden wij dan ook."

De onderbouw en de middengroep (cluster A genoemd) heeft in totaal de meeste verplichte studio­-uren. De cluster A­ leerlingen kunnen drie keer in de week voor een atelier kiezen. Wel hebben ze hierbij ook nog elke week gym en zwemmen.

De bovenbouw en de hogere middengroep (cluster B genoemd) heeft ten opzichte van de onderbouw meer vrije keuze atelieruren. In de praktijk kunnen oudere leerlingen zeven of acht keer per week kiezen voor een ateliervak. Dit past natuurlijk bij de ontwikkeling naar steeds meer zelf keuzes maken, je eigen doelen stellen, bedenken wat je wilt en ­ook heel belangrijk­ hoe kijk je terug op je leerproces en hoe presenteer je aan anderen wat je geleerd hebt?